2.12.  Representativiteit en etiquette: heb jij de ‘gunfactor’ al op zak?

Jellie Mulder, imago-expert

Werkzaam zijn als specialist ouderengeneeskunde, een waardevolle functie, waarin je al je cliënten professioneel kunt behandelen. Je hebt jarenlang gestudeerd om dan eindelijk al je medische kennis in praktijk te kunnen brengen. Niet alleen bij cliënten maar ook naar collega’s en andere medici.

Maar hebben we het succes in handen zodra we afgestudeerd arts zijn? Voelt je cliënt, zijn of haar familie, je collega’s en andere medici zich met jou en jouw medische kennis helemaal ‘gelukkig’?

Uit de praktijk blijkt dat een hoger genoten opleiding geen garantie biedt voor succes in jouw functie als arts ouderengeneeskunde. Uit onderzoek is gebleken dat het succes voor maar liefst 85% wordt bepaald door contactuele eigenschappen, het respect en vertrouwen winnen en voor 15% door kennis en vaardigheden.

Uiterlijke presentatie, verbale- en non verbale communicatie, etiquette en omgangsvormen zijn de grote gunfactor bepalende aspecten naast je medische kennis. Ben jij je bewust van jouw imago, welke (eerste) indruk jij geeft op basis van al deze factoren. Slechts één aspect kan het respect en vertrouwen tussen jou als arts en cliënt, familie, collega’s en andere medici wegnemen, hoe kundig je ook bent op medisch vlak.

Diagnosticeren en voorschrijven dat kan toch elke gekwalificeerd arts maar de één of de andere arts geeft je toch een ander gevoel, waar komt dat door en nog veel belangrijker wat kun je er zelf allemaal aan doen. Daarin mag ik jaarlijks de specialisten ouderengeneeskunde i.o. les geven. Representativiteit en etiquette, zaken waar alle cliënten, collega’s en medici zeer veel behoefte aan hebben, hebben we breed uitgelicht en toegespitst op de deelnemende artsen.

Hoe fijn het is om jezelf daarmee een stuk zelfverzekerder te presenteren, hebben veel artsen inmiddels zelf met deze training mogen ervaren. je bent immers de arts die zich nog moet bewijzen. Ben je overtuigd van je medische kennis en wil je deze optimaal vertalen in jouw imago dan kun je ook een persoonlijke training volgen bij J|M Imago Consultants. Persoonlijk succes gegarandeerd!