1.5. Wetenschapsavonden ouderengeneeskunde, succesvol op meerdere fronten!

     M. Klapwijk, specialist ouderengeneeskunde vorming, senior onderzoeker

    

Sinds 2014 organiseert het Opleidingsinstituut Specialisme Ouderengeneeskunde van het LUMC, ongeveer 8-10x/jaar, op de eerste donderdag van de maand, nascholingsavonden ouderengeneeskunde: de “wetenschapsavond ouderengeneeskunde”.
Tijdens deze interactieve avonden komen specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen (en zij die daarvoor in opleiding zijn) bijeen om, naar aanleiding van steeds vijf plenaire voordrachten, met elkaar in discussie te gaan en kennis te delen en over verschillende actuele ouderengeneeskundige onderwerpen.
De wetenschapsavonden starten, aansluitend op de “terugkomdag” van perifere opleiders, steeds om 17 uur met mededelingen vanuit het opleidingsinstituut en vanuit het Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid-Holland; rond 18.45 krijgen de deelnemers een broodjesbuffet en na afloop, rond 20.30h, een (netwerk)borrel aangeboden.
Van de vijf plenaire voordrachten, worden er in principe steeds 3 verzorgd door aiosouderengeneeskunde en 2 door medisch specialisten uit binnen- en buitenland. Alle voordrachten zijn nadrukkelijk gericht op de praktijk van alle dag en Evidence Based Medicine.

De wetenschapsavonden zijn voor 3 uur geaccrediteerd voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde en aan deelname zijn geen kosten verbonden.

In verband met de te organiseren catering is aanmelden echter wel essentieel: Inschrijvingen is ook in 2017 weer mogelijk via het secretariaat van de opleiding specialisme ouderengeneeskunde: soso@lumc.nl. Indien u het op prijs stelt uitnodigingen voor de wetenschapsavond te ontvangen, kunt zich hiervoor eveneens aanmelden via soso@lumc.nl